Facebook Likers

Our Sponsors

November 27, 2011

Olimpik London 2012 (Keputusan Kelayakan Bolasepak) : Malaysia 2 - Bahrain 3


 Keputusannya:

Malaysia kalah melawan Bahrain 2 berbalas 3 gol
P/S: Dah nasib... dalam 5 minit 3 gol masuk......


(Tutorial) How To Auto-Resize Photos In Blog Posts

To make all photos within your posts automatically resized to a given number of pixels, this simple code available for all bloggers to use. Smaller size photos will not be affected.

Option 1. 
Paste below code into Design>CSS>Template Designer>Advanced>Add CSS.

img {
max-width: 480px;
width: expression(this.width > 480 ? 480: true);
border: none;
text-align: center;
}
If your template post column width is 500px, change the width size accordingly.

Option 2.
Paste the code above this code.
]]></b:skin>
That's all, enjoy!

November 26, 2011

Sesi Menggaru Di Stadium Gelora Bung Karno



Kepada mereka-mereka yang turut serta ke stadium Gelora Bung Karno semasa perlawanan final bolasepak Sukan SEA yang lalu, dimana perlawanan diantara Malaysia dan Indonesia berakhir dengan kemenangan bagi pihak Malaysia dengan keputusan penalti 4-3, mungkin ada yang terserempak dengan abang sorang ni. Alang-alang join la sekali yek?



P/S: For those who doesn't understand, 'Garu Dadaku' means Scratch My Chest. :P

Sumber : Rilekslah

November 25, 2011

(Gambar) Bas Sekolah Di China


Bagaimana anak-anak kita pergi ke sekolah? Bagaimana pula semasa kita bersekolah dulu? Apa bezanya kanak-kanak di Malaysia dan China?  

 
 
 
 

P/S: Ada sesiapa yang pernah ke sekolah macam ni?


November 24, 2011

(Lawak) Linkin Park : Numb



Hehe, ni orang Indonesia menyanyi lagu omputih versi pelat. Tengok la kat bawah nun..




P/S: Letih nak gelak...adula.....

November 23, 2011

(Video) Coca-Cola At PWTC, Kuala Lumpur


Cool! Coca-cola launched their two-weeks "Buka Coca-Cola, Buka Semangat" campaign using the PWTC building as Malaysia's largest full colour LED wall screen which ended on 18 November 2011 ago. For those who misses the campaign, feel free to view the video below.



Source: AkuPeduliApa

(Cool) The Vanishing Artist


Who is Liu Bolin? Well you might have seen him before, camouflaging himself into multitude surrounding and doing it surprisingly well. He is also known as The Vanishing Artist and started his optical illusions attempts in being invisible more than six years ago as a form of political protest and his way of 'hiding from the authorities'.

See his exploits below.

 
 

Source:ChinaDaily

November 22, 2011

Menang bola. Esok cuti????


www.hmetro.com


SEA Games : Final Match : Malaysia 1 - Indonesia 1


Malaysia menang melalui sepakan penalti 4 berbalas 3. Tahniah Malaysia!!!!!

Award untuk pasukan malaysia
  •     pemain paling tak best main bola.....Fakri
  •     pemain paling kesian....Kapten Baddrul (asyik tergolek kena sapu)
  •     pemain paling tabah.....Kapten Baddrul (dok rilek aje)
  •     pemain terbaik......Khairul Fahmi Che Mat (The best keeper ever)
  •     pemain serba salah......Thamil (nak kejar salah, tak kejar salah..)
Tu yang aku perasan... Ada lagi ke?

P/s: Lama betul match malam ni...lotih menunggu gol...

(News) New Avanza - Update

A new Avanza (Codenamed D01N) has been unveiled in Indonesia with major facelift which comprises both interior and exterior. This model was shown earlier through spyshot  and now here come the updated Toyota Avanza (Daihatsu Xenia).

 
 

 
 

November 21, 2011

(Video) Silat Apakah Ini?


Langkah silat apakah ini? Mengarut sungguh.

(FINAL) Malaysia vs Indonesia SEA Games Trailer


Saksikan video trailer sempena perlawanan akhir malam ini.



Dan video reaksi penyokong-penyokong Malaysia.



November 18, 2011

Harimau VS Geroda (Final Sukan SEA Ke-26)

Malaysia bakal menentang Indonesia semula pada Perlawanan Akhir Bola Sepak Sukan SEA ke-26, di Palembang setelah menewaskan mereka pada pertembungan untuk ke separuh akhir tempohari. Malam esok adalah kemuncaknya apabila dua negara mempertaruhkan pasukan terbaiknya untuk beradu kehebatan dan taktik bagi merebut pingat emas yang diidam-idamkan. Pasukan mana yang berjaya sama-sama kita nantikan.

(Sukan SEA 2011) Malaysia 1 Indonesia 0

Sorakan padu penyokong Indonesia yang gegak gempita menyelubungi Stadium Gelora Bung Karno malam tadi tetapi sedikitpun tidak berjaya menggugat semangat Harimau Muda untuk mempamerkan permainan yang mantap.

Hasilnya walaupun bertarung habis-habisan, Garuda yang tercalar namanya, ternyata tidak mampu untuk menebus kembali maruah akibat kekalahan skuad seniornya kepada Malaysia pada Kejohanan Piala AFF Suzuki 2011 yang lalu.

November 17, 2011

(Best) Metal Slug Live Action!


Best! Dah lama tak main game nih! Selalu lepak Pertama Complex mengabihkan duit masa muda remaja dulu huhu...

November 16, 2011

(Cool) Everyday This Girl Takes Her Own Photo For 4 Years?


This girl takes her own photos everyday for 4 years! Wow! See below for more pictures & the whole video.

(Wordless) Wednesday 01



(Berita.News) Harga Tol Plus Kekal Hingga 2015


Dapat berita yang best untuk tempoh 4 tahun akan datang.

"UEM Group dan KWSP bersetuju ketepikan baki pampasan semasa PLUS berjumlah RM2.9 bilion daripada kerajaan"

"Beku harga tol PLUS kekal hingga 2015. Naik mulai 2016 pada kadar 5% setiap 3 tahun."

"Tol Jambatan P. Pinang kekal hingga 2038"

- UEM & KWSP-

(SpyShot) Kereta Model Baru Proton 2012

Gambar spyshot untuk model proton terbaru yang akan dilancarkan pada 2012. Warna kuning kelihatan serupa dengan model Myvi 1.5 yang baru sahaja dilancarkan baru-baru ini.

Keratan 1
Keratan 2
 
Lepas cantum hehe




Gambar spyshot lama
Gambar spyshot lama juga
Gambar prototype - Sisi kanan
Pandangan sisi kiri
Pandangan belakang



Sumber : Ayampenyek/Paultan